Teladoc Egészségportál / CV Rizikó kalkulátor

Szív- és érrendszeri kockázat becslés

Kalkulátorunk megmutatja, hogy a következő 10 évben mekkora eséllyel fenyegeti Önt súlyos szív- és érrendszeri megbetegedés.
A kalkulátor értékeinek változtatásával kipróbálhatja, hogy a kockázati tényezők kedvező vagy akár kedvezőtlen irányú változása miként hat a szív- és érrendszeri megbetegedés kockázatára.
A rizikókalkulátor nem veszi figyelembe az Ön testtömeg indexét, illetve annak változását. Kérjük, tartsa szem előtt, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedés kockázata a testsúly növekedésével emelkedhet!
A rizikó- és BMI kalkulátor a felnőtt populációnak készült, 16 évnél fiatalabbak kockázati besorolása, valamint BMI-értékeinek megítélésére nem alkalmas!
A rizikó- és BMI kalkulátor nem alkalmas betegségek diagnosztizálására vagy kezelési tervek kidolgozására. A szolgáltatás célja általános egészségügyi információkat nyújtó tájékoztatás. A kapott értékelés nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot. Ha bármilyen tünete vagy diagnosztizált betegsége van, illetve bármilyen egészségügyi probléma lép fel, akkor forduljon orvoshoz! A rizikó- és BMI kalkulátor kitöltése nem minősül orvosi tanácsadásnak. A szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatával kapcsolatos kérdésekben orvosaink várják a hívását.
Kockázati kategóriák:
  • Alacsony: A súlyos szív- érrendszeri betegségek 10 éven belüli előfordulásának valószínűsége alacsony.
  • Normál: A súlyos szív- érrendszeri betegségek 10 éven belüli előfordulásának valószínűsége az életkorának megfelelő. Amennyiben Ön túlsúlyos, cukorbeteg, magas vérnyomása és/vagy koleszterinszintje van vagy dohányzik, a jelenlegi normál kockázat ellenére a betegségek megelőzése céljából forduljon orvoshoz!
  • Magas: A súlyos szív- érrendszeri betegségek 10 éven belüli előfordulásának valószínűsége az életkora és egyéb kockázatai alapján 10% és 20% közé tehető.Javasoljuk, hogy a betegségek megelőzése céljából forduljon orvoshoz!
  • Veszélyes: A súlyos szív- érrendszeri betegségek 10 éven belüli előfordulásának valószínűsége az életkora és egyéb kockázatai alapján meghaladja a 20%-ot. Javasoljuk, hogy a betegségek megelőzése céljából forduljon orvoshoz!
Figyelem!
A cukorbetegség, magas vérnyomás és koleszterinszint minden esetben orvosi kezelést igényel, még akkor is, ha az Ön kockázata jelenleg alacsony vagy normál besorolású.
Ha életmóddal kapcsolatos tanácsokat szeretne kapni, töltse ki
Egészségfelmérés kérdőívünket!
Kitöltöm
- +
- +
- +
- +

BMI Kalkulátor

- +
- +
BMI:
20.8
normális